عنوان
تأثیر تمرینات یوگا بر کمردرد

خلاصه پاسخ

آیا یوگا باعث بهتر شدن کمردرد می‌شود؟ کمردرد علل مختلفی دارد و شیوع آن در شرایط مختلف متفاوت است. ناتوانی ایجاد شده به وسیلۀ این اختلال و رشد فزایندۀ بار آن به‌خصوص در کشورهای درحال توسعه باعث توجه بیشتر به این اختلال شده است. طبق آخرین شواهد موجود، یوگا و سایر تمرینات ورزشی به مدت سه ماه نتوانسته‌اند بهبود معناداری در این بیماری ایجاد کنند. در مورد تفاوت بین یوگا و سایر فعالیت‌های ورزشی هم شواهد کافی وجود ندارد.


مقدمه

کمردرد یک وضعیت بالینی رایج با علل و روش‌های درمان مختلف است. شیوع این پدیده بین ۲۸تا۸۰ درصد در شرایط مختلف گزارش شده است. شیوع با افزایش سن بیشتر می‌شود و در زنان بیشتر از مردان مشاهده شده است. علل شایع کمردرد مزمن یا تحت حاد عبارتند از بیماری دژنراتیو دیسک و مفصل، بدخیمی، فیبرومیالژیا، پلی میالژیا روماتیکا، بیماری پارکینسون، بیماری پاژه، یا هیپراستوز اسکلتی ایدیوپاتیک منتشر و کمردرد مزمن.
ناتوانی ناشی از کمردرد و غیبت از کار، هزینه‌های اقتصادی بالایی را در جامعه مدرن به همراه دارد. کمردرد از مهم‌ترین علل سال‌های از دست رفته به علت ناتوانی در سراسر جهان است و بار آن با وجود افزایش جمعیت و پیری در حال افزایش است. از آنجایی که این تغییرات جمعیتی در کشورهای کم‌درآمد و با درآمد متوسط سریعتر است و همچنین در این کشورها ممکن است منابع کافی برای رسیدگی به این مشکل وجود نداشته باشد، احتمالاً تأثیرات در این مناطق شدیدتر خواهد بود.
مداخلات متنوعی برای درمان کمردرد آزمون شده است. از جمله این مداخلات، تمرینات ورزشی و فیزیکی می‌باشد. تمرینات یوگا هم در این دسته قرار می گیرد. در ادامه اثربخشی یوگا در کمردرد مورد بررسی قرار گرفته است.


روش کار

این مطلب بر اساس مطالعات مروری ثبت شده در کاکرین و خلاصه شواهد چاپ شده در مورد" اثر یوگا بر کمردرد ”
در وب‌سایت " Evidently Cochrane ” می باشد.


نتایج

آخرین به‌روزرسانی مرور شواهد برای کمردرد مزمن غیراختصاصی در نوامبر ۲۰۲۲ نشان می‌دهد که یوگا احتمالاً کمردرد را در سه‌ماهگی در مقایسه با ورزش نکردن بهبود می‌بخشد، اما این بهبود ممکن است معنادار نباشد. مشخص نیست که آیا تفاوتی بین یوگا و سایر ورزش‌ها از نظر درد و کیفیت زندگی وجود دارد یا خیر.
همچنین شواهدی هم وجود دارد که نشان می‌دهد یوگا ممکن است خطر کمردرد را در مقایسه با ورزش نکردن به خاطر افزایش احتمال آسیب‌دیدگی افزایش دهد، اما ممکن است بین یوگا و سایر انواع ورزش در این مورد تفاوت کمی وجود داشته باشد یا هیچ تفاوتی وجود نداشته باشد.
در این مرور شواهد، همچنین به این موضوع پرداخته شد که آیا یوگا برای عملکرد کمر مفید است یا خیر. به این معنا که یوگا چگونه جنبه‌های محدود‌کننده فعالیت کمردرد را بهبود می‌بخشد. از افرادی که در مطالعات شرکت داشتند خواسته شده بود تا پرسشنامه مخصوص رولند موریس را تکمیل کنند تا این مورد ارزیابی شود. این پرسشنامه بررسی می‌کند که مثلاً آیا یوگا به بیماران کمک کرد سریعتر راه بروند؟ آیا کیفیت خواب را بهبود بخشید؟ آیا به مردم کمک کرد که صبح جوراب خود را بپوشند؟ این پرسش آخر نشان می‌دهد که کمردرد چقدر می‌تواند ناتوان‌کننده باشد. لباس پوشیدن در صبح می‌تواند به یک چالش جدی تبدیل شود.
در نهایت مرور شواهد نشان داد که در مقایسه با ورزش نکردن، انجام تمرینات یوگا به مدت سه ماه، ممکن است منجر به بهبود کوچک اما از نظر بالینی بی‌اهمیت در مبتلایان به کمردرد شود.
با مقایسه یوگا با سایر اشکال ورزش، شواهد جدیدی در آخرین به‌روزرسانی سال ۲۰۲۲ وجود دارد و شواهد با اطمینان بیشتری نشان می‌دهد که احتمالاً تفاوت کمی بین یوگا و سایر ورزش های مربوط به کمر برای عملکرد مربوط به کمر بعد از سه ماه وجود دارد.


نتیجه گیری

آخرین به‌روزرسانی مرور شواهد برای کمردرد مزمن غیراختصاصی نشان می‌دهد که یوگا احتمالاً کمردرد را بعد از سه ماه در مقایسه با ورزش نکردن بهبود می‌بخشد، اما این بهبود معنادار نیست. شواهد کافی برای نشان دادن این که آیا تفاوتی بین یوگا و سایر ورزش‌ها از نظر درد و کیفیت زندگی وجود دارد؛ هم وجود ندارد.


رفرانس ها

1. Leahy J. "Is yoga good for back pain? Here's the evidence". Evidently Cochrane blog, 03 February 2017, revised and republished 18 November 2022. https://www.evidentlycochrane.net/yoga-good-for-your-back
2. Wieland LS, Skoetz N, Pilkington K, Harbin S, Vempati R, Berman BM. Yoga for chronic non-specific low back pain. Cochrane Database of Systematic Reviews 2022, Issue 11. Art. No.: CD010671. DOI: 10.1002/14651858.CD010671.pub3.
3. Singh, Neetu & Kumar, Dileep & Singh, Jigyasa & Singh, Santosh & Chandanan, Ani & Gupta, Radhika. (2015). Study of the hormonal and reproductive factors associated with low back pain in reproductive female. International Journal of Research in Medical Sciences. 10.18203/2320-6012.ijrms20150937.
4. K. Majid & E. Truumees(2008). Epidemiology and Natural History of Low Back Pain. Seminars in Spine Surgery, Volume 20, Issue 2 Pages 87-92. DOI:10.1053/j.semss.2008.02.003
5. Buchbinder R, van Tulder M, Öberg B, Costa LM, Woolf A, Schoene M, Croft P; Lancet Low Back Pain Series Working Group. Low back pain: a call for action. Lancet. 2018 Jun 9;391(10137):2384-2388. doi: 10.1016/S0140-6736(18)30488-4


درجه قطعیت شواهد

?↑A : شواهد با قطعیت بالا نشان می دهد که اثر ضعیف و مستقیم عامل مورد بررسی در پیامد مورد بررسی است.


ارسال نظر


نظرات
مونا
برای من که خوب بود. یک ماه کارکردم کمردردم خوب شد
تاریخ انتشار:
1402/06/30

حیطه(ها):

کمردرد

یوگا

درمان های تکمیلی

به ما پیام دهید